Stubiba

Stubiba is de bigbandvereniging van de Universiteit Twente en staat voor 'Studenten Big Band'. De oudste band van de vereniging bestaat al circa 20 jaar en heeft in het verleden opgetreden onder de naam 'Stubiba'. Vanwege de grote belangstelling van de studenten om in dit orkest te mogen spelen (waar het niveau inmiddels enorm was gestegen) werd in augustus 1999 besloten een tweede big band op te richten. Met de komst van deze tweede big band is de naam van de oorspronkelijke band veranderd in 'Far East Jazz Orchestra'. De tweede band is speciaal opgericht voor studenten van de Universiteit Twente en heeft de naam 'Utmost Big Band'. Beide bands staan onder leiding van dirigent Bart Bijleveld.

De twee big bands van Stubiba treden regelmatig op in het binnen- en buitenland. Daarnaast organiseert Stubiba tweemaandelijks een jazzconcert in de Vrijhof op de Universiteit Twente of ergens anders in Twente. De repetities zijn op woensdagavond in de Vrijhof. De Utmost repeteert op deze avond van 18:30 uur tot 20:30 uur en de Far East vervolgens van 21:00 uur tot 23:00 uur.

De vereniging bestaat uit ongeveer 35 leden. Daarnaast zijn we ook regelmatig op zoek naar versterking, vervanging en invallers voor beide bands. Mocht je interesse hebben dan is het altijd mogelijk om op een repetitie een keertje te komen luisteren of een van onze concerten te bezoeken.