Dirigent: Bart Bijleveld

Bart Bijleveld is geboren in Delft op 26 april 1965. Hij woont sinds 1966 in Twente en is in Enschede en omstreken al vele jaren een bekende man in het big band circuit. Hoewel begonnen, en nog steeds werkzaam als saxofonist in het pop- en jazzcircuit is het leiden van big bands in de loop der jaren een zeer belangrijk deel van zijn werkzaamheden geworden. De bands onder zijn leiding treden allen regelmatig op en vallen op concoursen dikwijls in de prijzen. Naast big bands leiden en saxofoonspelen geeft hij ook les aan de Muziekschool Twente.

Hij studeerde saxofoon aan het Twents Conservatorium en het Hilversums Conservatorium. Speelt en speelde saxofoon in tal van big bands (zoals Millenium Jazz Orchestra en Dual City Concert Band), in het amusementscircuit met groepen als Bob East Showband, Daylight Superband, Frontline Showband, werkte samen met artiesten als Rob de Nijs, Rene Froger, Lee Towers, Madeline Bell, Boney M., Johnny Logan, Adrienne West en vele, vele anderen.

Verder leidt hij al ruim 25 jaar orkesten in niveau variërend van amateurs tot semi-professionals. Momenteel zijn dat o.a. 4 big bands: de UTmost Big Band, Far East Jazz Orchestra, Fraggle Jazz Orchestra en Melody & Rhythm.

Bel of mail voor meer informatie naar Bart Bijleveld:
053 - 4312530 / 06 - 53515375 / baybase@hotmail.com