Utmost Big Band

BigbandExclusief_01.jpgWe spelen in de 'standaard' big band bezetting van 5 saxofoons, 4 trompetten, 4 trombones, en een ritmesectie bestaande uit gitaar, piano, bas, drums. Afhankelijk van het muzikale studentenaanbod heeft de Utmost Big Band ook dikwijls een vaste percussionist en/of een vocalist(e) in de gelederen.

De band treedt regelmatig op bij evenementen op de Universiteit Twente. Zo wordt er bijvoorbeeld jaarlijks een optreden verzorgd tijdens de uitreiking van de propedeuses, wordt er vaak gespeeld tijdens de introductieweek voor de nieuwe studenten, en is er al een paar keer opgetreden tijdens de Batavierenrace. Ook bij het afscheid van Rector Magnificus Van Vught ontbrak de Utmost Big Band niet. Verder hebben we een aantal keren samengewerkt met verschillende andere culturele verenigingen van de Universiteit Twente om zodoende een gezamenlijk optreden te verzorgen of om de andere vereniging muzikaal te ondersteunen bij hun optreden.

Het repertoire omvat jazz-, latin- en funky stukken. Naast arrangementen van bekende big band klassiekers en (al dan niet vocale) jazzstandards kent het repertoire ook vele leuke, maar minder bekende stukken.

Omdat de Utmost big band een 100% studentenband is hebben we nog wel eens nieuwe mensen nodig. Mocht je een van bovenstaande instrumenten bespelen, aan de Universiteit Twente studeren en interesse hebben om voor vast of als invaller mee te komen spelen, kom dan gezellig een keer langs tijdens een van onze repetities in de Vrijhof op woensdagavond (18.30 tot 20.30 uur) of kom naar een van onze concerten.

Big band ervaring hebben is natuurlijk een pré, maar absoluut niet vereist. Het is juist de bedoeling dat we dat in de Utmost Big Band allemaal leren. We hebben in Bart Bijleveld een orkestleider die er aardig bovenop zit, dus het wordt beslist een leerzame en gezellige tijd als je mee komt doen!

Bezetting

Trompet: Jeroen Goudswaard en Wouter Ensink, 2 vacatures
Trombone: 4 vacatures
Saxofoon: Thijs Dubbelink (as), vacature (as), Pim Bullée (ts), Jan Rejek (ts) en Tom Kooyman (bs)
Ritme: Mike van der Wekken (p), vacature (b), Fabian de Vries (dr), vacature (g)
Leiding: Bart Bijleveld